Aan de persoon die zo “creatief” was om mijn site te kopiëren

Ik zag al enige tijd hits verschijnen in mijn google analytics waar ik geen verklaring voor had. Ik had er nog niet echt in-depth naar gekeken tot enkele ogenblikken geleden.
Blijkbaar heeft een erg creatieve geest de layout van mijn site gewoon gekopieerd, inclusief stylesheet etc.
Zelfs de kleuren werden niet aangepast …
Om het verhaal helemaal mooi te maken, heeft hij zelfs mijn google analytics account op zijn site gezet, dus al zijn bezoekers verschijnen in mijn statistieken !

Goed bezig man, goed bezig …


Beste,

groot was mijn verbazing toen ik deze morgend op uw website terecht kwam.
Ik dacht bijna in een spiegel te kijken want ik had deze namelijk al eens eerder gezien.
Waar ? Wel, op mijn eigen website.

Ik voel me ergens wel gevleid dat u zo onder de indruk was van mijn website dat u besloot deze zelf ook te gebruiken, doch wil ik u via deze weg vriendelijk verzoeken uw layout drastisch aan te passen.
U lijkt me een erg creatieve ziel, dus een eigen website samenstellen kan mits het nodige werk & voldoende inzet ook geen probleem zijn.

Als u het hier met mij verder wil over hebben kan u mij steeds via email of telefonisch bereiken. Mijn gegevens vindt u onderaan deze mail.

Alvast bedankt voor uw reaktie & het nemen van de nodige maatregelen.

Met vriendelijke groeten,

Pieter Van Impe
Fotografie Van Impe
www.fotografie-vanimpe.be
T. +32 (0)53 410555
M. +32 (0)477 443952
— Bekijk nu ook de blog op www.fotografie-vanimpe.be/blog —

To be continued, zonder twijfel …

RSS 2.0 | Trackback | Comment

4 Responses to “Aan de persoon die zo “creatief” was om mijn site te kopiëren”

 1. Lindsay

  Ale jong… dat is nu toch wel heel erg straf…


 2. Hoi Pieter,

  Onvoorstelbaar maar idd harde realiteit dat zulks gebeurd. Noem het maar de openheid van het web, die het mogelijk maakt zulke opmaak te kopiëren.
  Waarschijnlijk probeert de dief jouw talent, oog en vindingrijkheid na te bootsen, maar dat zijn slechts een handvol in België gegund :-)
  Een collega die met veel plezier je blog bekijkt

  Thierry


 3. Hey Thierry,

  inderdaad, erg jammer.
  Ik denk dat ik het nog niet zo erg zou vinden als die persoon me nu gewoon zou antwoorden op mijn mail & z’n site zou aanpassen, echter zelfs dat doet hij niet.

  We zullen dan maar eens kijken hoe goed ons gerechterlijk aparaat in België werkt :-)
  groetjes,

  Pieter


 4. Hey Pieter,

  Ik hoop dat het lukt vr jou. Van mij hebben ze vorig jaar mijn infobrochure en mailberichten gekopiëerd en letterlijk herbruikt. Pas na het plaatsen van een disclaimer op elke gedrukte pagina kon ik echter gerechterlijke stappen ondernemen…

  Stuur hem een faktuur op voor gebruik van je websitetemplates via een aangetekende brief. Hij heeft uiteindelijk ongevraagd gebruik gemaakt van jouw artistiek recht dus kan je gerust ongevraagd je faktuur opstellen. Daar moet hij wel officiëel op reageren :-) En als ie niet betaald, dan kan je hem gelijk behandelen als wanbetaler en hem officiëel vervolgen op zowel artistiek als financiëel vlak.

  Succes en…. fantatische blog/site.

  T.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>