Before & After stokje

Thomas Bouve gooide me vandaag, na een eerste korte discussie op Twitter, een stokje. Ik laat bij deze graag de innerlijke hond in mij los & ga z’n stokje halen.

Waar het exact om gaat ? Wel Thomas vraagt zich af hoe andere fotografen hun onbewerkte vs bewerkte foto’s eruit zien en ik wil jullie deze met veel plezier even tonen. Z’n opdracht kunnen jullie hier lezen, en zijn eigen bijdrage hier.

Om jullie een objectief beeld te geven heb ik 4 foto’s genomen uit de verlovingsshoot van Sandra & Bart die ik nu aan het afwerken ben. Aan de linker zijde vinden jullie de onbewerkte foto, rechts zien jullie hoe hij uiteindelijk op m’n blog getoond wordt en aan de koppels afgegeven wordt.

Bijna elke van mijn afgewerkte foto’s ondergaat volgende schoonheidsbehandlingen :

 • Contrast
 • Dodge/Burn
 • Unsharp Mask

Bij het gooien van een stokje komt ook een extra opdracht, namelijk het stokje verder gooien.
Ik gooi het dan ook met veel plezier richting 3 collega’s :

Serge “Shadow” Vancauwenberghe
Tom Leuntjens
Jens Daems

Omdat ik te lui ben om de volledige opdracht nogmaals te omschrijven copy/paste ik dit even schaamteloos uit de originele blogpost van Thomas : De opdracht: kies drie fotografen met de vraag om telkens drie beelden te posten samen met het origineel. Die geven dan op hun beurt de stok door aan drie andere, etc.
Als je drie foto’s uit je portfolio kiest, selecteer dan misschien twee beelden waar je een stapje verdergegaan bent in de nabewerking en één beeld die zo goed als onbewerkt gebleven is. Have fun!

Before & After

Before & After

Before & After

Before & After

RSS 2.0 | Trackback | Comment

10 Responses to “Before & After stokje”


 1. Cool! Super bedankt om mee te doen :D


 2. Interessant om dat eens te bekijken !


 3. Heel mooi die verschillen, en vooral buiten je standaard wijzigingen komt het beeld al behoorlijk goed uit je camera wat uiteraard wel de bedoeling is ;)

 4. Sandra

  nice :) benieuwd naar het vervolg ;)


 5. Leuk idee van dat before after, en je doet erg weinig aan je foto’s zo te zien…


 6. Bedankt voor je stokje Pieter :) Ik maak er zodra ik kan werk van ;)


 7. Inderdaad leuk idee van de stokjes! :)


 8. Deze post moet ik op de avondschool bespreken!
  Vorige week, bij de aanvang van de module “digitale” met de lerares nog een discussie gehad omtrent bewerking.

  De cursus handelt voornamelijk over collages etc… Toen ik de vraag stelde waarom de cursus het “afwerken” van de beelden niet behandeld (saturati, contrast, kleurtoning, vignetering en noem maar op) , kreeg ik te horen dat dit bij “goede” fotografen en “goede”opnamen/belichting overbodig is…. Dan zitten er tussen de fotografen die wel kunnen leven van hun werk dus geen “goede” fotografen?


 9. Pieter, ik maak werk van het stokje, zal voor de komende dagen zijn, heb wel nog geen idee wanneer precies.


 10. [...] Zoiets vertakt razendsnel, ook Chris & Kris hebben het al zitten, nadat eerder al Ake en Pieter aangetikt [...]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>