Chasing Sunset, Pieter meets Tom

Eind vorige week konden jullie al genieten van de huwelijksreportage van Cindy & Simon.
Zoals sommigen onder jullie misschien is opgevallen zaten er verdacht weinig foto’s bij van hun shoot. Wel, hier is een goeie reden voor : er was namelijk die dag geen tijd meer voor :-(

Ik besloot even te polsen of Cindy & Simon misschien geen zin hadden om eens op een avond aan zee te gaan shooten, en misschien een beetje nat te worden enzo ;-) Tot mijn grote vreugde waren beiden meteen razend enthousiast, en zo begon dit hele leuke, mooie verhaal :-)

Ikzelf ben al lange tijd een grote fan van mr Fotofolio himself : den Tom (Musseeuw). Onlangs tijdens een workshop-dag georganiseerd door de Nationale vereniging van beroepsfotografen, waar ik samen met Bert een workshop mocht geven, liepen we mekaar tegen het lijf & hebben we ons kostelijk geamuseerd :-) Sindsdien stond een samenwerking tussen ons beiden hoog op m’n verlanglijstje dus polste ik even bij Tom of hij eens zin had om samen aan zee te shooten : Tom zag dit meteen zitten & zo gezegd zo gedaan : we spraken af met Cindy & Simon, Tom en z’n knappe & sympathieke vriendin Karen in Oostende, klaar voor een leuke avond met als doel enkele knappe foto’s te maken.

Tom wist me al meermaals te verbazen met super knallende foto’s en ik voelde me eerlijk gezegd best wel vereerd om eens samen met hem te kunnen shooten. Z’n enthousiasme & doldwaze fratsen staan garant voor ambiance. Een “portable party” zoals we wel eens zeggen :-)
Meng hierbij nog een goed getraind fotografisch oog, het perfekt beheersen van z’n technieken en een sterke communicatie en je hebt het perfecte recept voor een enorm appetijtelijke ervaring & resultaat !!!


Foto: Yvan Van Hoorickx - www.birdseye.be / www.360vt.be

Tom had ook nog z’n goeie vriend Yvan uitgenodigd (hierover later meer) en Didier was van de partij om dit avondje (en onze doldwaze fratsen & ditto uitspraken) videografisch vast te leggen. Didier, ongelooflijk bedankt om tijd te maken & om het leeuwendeel van de montage op jou te nemen!

Ik heb denk ik al meer dan genoeg getypt … De resultaten van deze bangelijke avond volgen binnenkort alsook nog een tweede filmpje, maar hieronder kunnen jullie alvast eens kijken wat we die avond zoal uitgespookt hebben :-) Stay tuned for more & ik kijk alvast uit naar jullie reacties in de comments !


Chasing Sunset from Pieter Van Impe on Vimeo.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

19 Responses to “Chasing Sunset, Pieter meets Tom”

 1. chantal&christoph

  Hey Pieter,

  Telkens we denken beter dan dat kan het niet worden, overtref je jezelf steeds weer!!
  Gewoon de max!!!
  Heb wel gezien we één ding alvast gemeen hebben nl. sierlijk mooie witte benen;-)
  Doe zeker zo veder zou ik zo zeggen.

  groeten chantal & christoph
  p.s. bedankt voor onze mooie verlovingsfoto’s


 2. OMG, SUPER!!!

  Het moest er eens van komen dat 2 superfotografen samen werken aan een shoot!! Hopelijk zien we veel meer van dit soort werk!

  Het volgende een TrashTheDress sessie? ;)

  ps: als je ooit nog eens een assistente nodig hebt ;) ;)


 3. Wat een leuke samenwerking was dit zeg! Althans de video was er leuk om te kijken dus ik ben echt wel benieuwd naar de resultaten!


 4. Ik zei het daarnet nog in de comments bij Tom: geniale video! Laat het vervolg maar komen want het smaakt zeker naar meer! Er was blijkbaar ook voldoende tijd voor de nodige fratsen? Ik lag bijna van mijn stoel toen ik jullie tweetjes hand in hand door de zee zag lopen :)

  Soit, wat heb ik geleerd uit deze clip:

  1) ik moet leren om geen schrik te hebben om mijn materiaal nat of vuil te maken. Ik heb nog altijd de neiging om continu op te letten als ik bijvoorbeeld op het strand of nabij water foto’s ga trekken. ‘It kind of cramps my style’ denk ik. Als ik jou zo bezig zie Pieter, dan denk ik dat ik me meer moet laten gaan :)

  2) een assistent is handig om mee te hebben en reflectiepanelen vast te houden. Alleen als fotograaf een tripod meepakken en daar de reflector aan vastmaken werkt wel, maar je kan niet snel genoeg inspelen op het veranderende licht (zeker bij een zonsondergang).

  3) een fotoshoot met meerdere fotografen lijkt me echt wel fun. Kijken hoe de ander de scene benadert, tips geven, tips ontvangen. Moet ik zeker ook eens proberen en zou wel eens een projectje kunnen worden waar ik opeens aan zit te denken.

  En natuurlijk

  4) altijd de fun er in houden als je foto’s trekt!

  Ja ik heb er veel van geleerd, van dat ene clipje :)


 5. @Robbie, nog even geduld, de resultaten komen er binnenkort aan :-)

  @Sofie : we hadden teveel beeldmateriaal voor één filmpje … Didier & ik hebben meer dan 14u gemonteerd aan dit ene filmpje van 3′20” … Een erg tijdrovende bezigheid dus.
  Gelukkig maken jullie enthousiaste replies dit meer dan goed :-)

  @Thomas : tof om lezen dat je er wat van kunnen opsteken hebt. De nadruk lag zeker niet op het educatieve maar hopelijk zijn er nog mensen die er toch iets van opsteken. Wat het materiaal nat maken betreft : nooit bang van hebben. Ik heb al met m’n 5D (niet weather-proof) in de gietende, gietende regen gestaan en nog nooit problemen mee gehad.
  Wat het zand betreft … tja … Tom hield z’n camera erg netjes, de mijne zat letterlijk onder het zand …
  Of dit erg slim is laat ik in het midden, maar de camera is bij mij een werkpaard, a means to an end, en als hij of ik een beetje vuil moeten worden om die ene foto te hebben then so be it …
  Eerlijkheids halve moet ik wel toegeven dat ik het niet aandurfde met m’n 5D en de shoot dus met m’n 1D MarkIII gedaan heb, en dat er tot op de dag van vandaag nog steeds zand tussen de wieltjes van m’n toestel zit :-(

  Een assistent(e) is idd erg handig, ikzelf heb zelden een assistent, maar blijkbaar moet ik dringend eens op zoek naar een gewillige vriendin die, net zoals Karen, op elke shoot mee trekt om te helpen :-) Het was allesinds erg leuk om eens met Tom’s reflectiepaneel te kunnen experimenteren & van Karen’s hulp gebruik te kunnen maken !

  Zo’n shoot met meerdere fotografen moet je zeker doen. Je leert er massa’s van bij & je amuseert je met een beetje geluk, een ongeluk :-)

  En die fun, ja die is idd erg belangrijk. Het houdt het koppel ontspannen, ze vergeten de tijd & gaan volledig mee op in de ervaring. Je moet niet bang zijn jezelf even serieus belachelijk te maken “for a greater cause ” (betere foto’s & een ontspannen koppel) :-)


 6. Wreed knap filmke. Ik ben serieus benieuwd naar de resultaten.


 7. Sinds kort volg ik je interessante weblog, en wil toch even laten weten dat ik enorm heb genoten van dit filmpje, super! Ben erg benieuwd naar de resultaten van deze shoot!


 8. woehoeee
  lot’s to talk about next week :)

  ‘t Is super!


 9. WOW, Pieter, Tom en Didier… dit zijn er ongelooflijk goed uit.
  Nu kan ik zeker al niet meer wachten tot volgende week ;-)


 10. Mooi camerawerk.
  Kijk ook uit naar de resultaten.

 11. Anneleen

  Meer van dit soort reportages!! Schitterend! Ben kei-benieuwd naar de foto’s.

  Wanneer staat de volgende samenwerking op het programma? Kunnen we jullie boeken?!


 12. woooow, Pieter en Tom doen aan synchroon-bloggen :)

  mijn synchroon-replytje:

  schitterend….. laat de foto’s maar komen….kan bijna nie wachten :)

  groetjesss,
  Lies

 13. Evelien

  super grappig hé


 14. Net jullie filmpje gezien:
  * jaloers op Simon en zijn Cindy :-D
  * benieuwd naar meer
  * na het zien van jullie romantische wandeling: ben je zeker dat je een vriendIN zoekt :-p
  * dat water, dat zand, die melkwitte benen, die Tom, … ‘t doet me denken aan onze verlovingsshoot van vorige week! Maar dan met nog veel meer nattigheid… :-)


 15. Heel mooi filmpke, super gemaakt en ook heel goede inhoud (dat is natuurlijk ook belangerijk in een filmpke he), meer van dat !

 16. simon en zijn cindy

  hey pieter

  het filmke is de maaaaaaaaaaaaaaaaaax, super ineen gestoken en dan nog met ons als de hoofdrolspelers, wij voelen ons al een beetje BV’s :-)
  Wij kijken al met veel ongeduld uit naar de fotookes, jawadde da kan ni anders dan goed zijn

  greetz

  cisi


 17. Ik was écht geen fan van het liedje, maar nu kan ik -wanneer het weer voor de duizendste keer op de radio wordt grijsgedraaid- met genoegen terugdenken aan deze bijhorende videoclip ;-)
  Méér van dit!!!

 18. Niels

  hey,

  super filmpke… jullie zijn wie jullie zijn en zo blijven jullie altijd…
  é Simon, serieus kijken is toch nog moeilijk hé… :)

  X Niels

 19. Dominiek

  Wanneer moeten we de Vogue komen om de publicatie te zien ??
  Super, again…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>