DWF - dag 2 - what a day !

Amai amai … ik kan met moeite m’n ogen openhouden en het is nog maar 22u15′ …

Zo’n massa informatie verwerken is niet simpel en weegt al gauw door, maar het is zoooooooooo ongelooflijk om te kunnen leren van & praten met enkele van de grootste, bekendste & best betaalde huwelijksfotografen ter wereld.

Voor diegene die durven klagen dat ze huwelijksfotografie duur vinden enkele voorbeeldjes :

  • een “standaard” huwelijk in de US, gefotografeerd door een gemiddelde fotograaf met een standaard album : +3500$
  • Yervant : begint vanaf 8000$
  • Denis Reggie : hijzelf zegt 50.000$ (je leest het goed, er staat geen nul teveel), maar van anderen hoor ik bedragen van 120.000$ & meer.

Let op, alle bovenstaande prijzen zijn de bedragen die je betaald voor het fotograferen van je huwelijk & je album. Geen aparte foto’s (bv bij Marcus Bel betaal je voor een kleine afdruk, 12×17cm, 69$ ).
Wil je een A4 afdruk ? Reken op +200$
Een canvas print ? Geen probleem, +1200$ en hij hangt aan je muur.

Wie me nu nog durft vragen waarom ik overweeg te emigreren leest bovenstaande best nog eens opnieuw.

Huwelijksfotografie wordt in dit land herkent als een echte “art form”. Men is er zich bewust van het feit dat huwelijksfoto’s, naast je huwelijksringen, één van de weinige dingen zijn die je overhoudt na je max 24u durende huwelijksdag.
Eén van de speakers vandaag wist dit goed te verwoorden : “What do people save if their house is on fire ? Their photographs !” De waarheid als een koe !

De eerste workshop van deze morgend was teleurstellend to say the least, ik kan de anderhalf uur durende workshop samenvatten in 2 woorden : bounce flash.
We zijn dan maar naar de bar getrokken om wat te discussiëren bij een kop koffie.

Nadien werd het echter een dag boordevol ogen openende momenten, tonnen inspiratie & massa’s inzicht in de menselijke psychologie, relaties & de huwelijksdag.

Zo was er de ongelooflijke Marcus Bell, gevolgd door een lunch met als gastsprekers Denis Reggie (”uitvinder” van de fotojournalistieke huwelijksfotografie), Jerry Ghionis (één van de beste Australische huwelijksfotografen en in de top 10 van beste huwelijksfotografen ter wereld).
Nadien was het even tijd voor wat gelach, bij “the wedding from hell”. Een huwelijk werd nagespeeld door acteurs & er werd door fotografen uitgelegd hoe ze alles zouden aanpakken en waarom. Het was echter geen “normaal” huwelijk, maar eentje waar alles fout liep : schoonmoeder die doorslaat, dronken getuigen, de bruid die 2 koppen groter is dan de bruidegom, ringen die vergeten worden, handtastelijke geestelijke, you name it. Best wel leerrijk (alhoewel ik ergens wel wat op mijn honger ben blijven zitten), 100% entertainment !

Als dit nog niet genoeg info is om op 1 dag te verwerken was het daarna de beurt aan Yervant, ook één van de beste huwelijksfotografen uit Australië, top 10 van de wereld).
Kort samengevat ? WAUW ! On-be-schrijflijk wat die man uit z’n camera & photoshop tovert.

En om alles af te ronden, en ervoor te zorgen dat je verstand zeker overkookt, was er een meer dan 2uur durende voordracht door Jerry Ghionis.

Morgen staan er terug workshops op het programma (3) en een bezoek aan de grootste fotografie beurs van de VS : Imaging USA.

Boven is er nog een verjaardagsfeestje aan de gang voor Jeff Caplan, oprichter van het DWF. Ik ben er nog niet helemaal uit of nog ff tot daar ga of maar onmiddellijk in m’n bed kruip om alle info wat te laten bezinken …

Ik kan de koppels wiens verlovingsreportage binnenkort op het programma staat alvast verwittigen : ik loop over van de inspiratie & brand meer dan ooit van verlangen om enkele nieuwe dingen uit te proberen.
(dit geldt ook voor de 2 huwelijken die in februari op de agenda staan, en natuurlijk voor alle komende huwelijken in 2008 !)

groetjes,

Pieter

DWF - Tampa Florida - Fotografie Van Impe

DWF - Tampa Florida - Fotografie Van Impe

DWF - Tampa Florida - Fotografie Van Impe
Slechts een deeltje van de aanwezige huwelijksfotografen, aan het wachten op het begin van “The Wedding from Hell”

DWF - Tampa Florida - Fotografie Van Impe
De bruid uit “The Wedding from Hell” met naast haar Joel Wiebner die de Uncle Bob mocht spelen die overal & altijd in de weg liep van de fotografen.

DWF - Tampa Florida - Fotografie Van Impe
Dave, Ellen & Marco net voor het begin van Jerry Ghionis’ workshop

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>