Parijs met Jerry Ghionis - dag 1 zit erop

Jawaddedadde … Wat een namiddag …
Om 2 uur zijn we begonnen met de planning van de volgende 4 dagen te overlopen, iedereen mocht zichzelf even kort voorstellen, en daarna het gevreesde moment : Jerry zou iedere deelnemer zijn “huiswerk” evalueren. Ons huiswerk bestond eruit 10 onbewerkte foto’s mee te brengen uit hetzelfde huwelijk of fotoshoot & 5 van onze beste, afgewerkte foto’s die moesten weerspiegelen waar we het beste in waren.
Het eerste kwam één van de 3 aanwezige Zuid-Afrikanen aan de beurt. Blijkbaar is Strobist ook al tot ginder doorgebroken want deze mannen kunnen er wat van. Super controle van off-camera flash !!!

De lat lag dus al meteen hoog en de moed zakte mij eerlijk gezegd al wat in de schoenen. Jullie kunnen er misschien om lachen maar ik was best zenuwachtig om m’n foto’s geëvalueerd te horen worden door één van de 10 beste huwelijksfotografen ter wereld …

Na 12 collega’s & 5 lange uren was het mijn beurt. Ik had 10 foto’s meegebracht van het huwelijk van Martina & Steven. Ik had deze gekozen omdat dit het laatste huwelijk was dat ingeladen was in Lightroom en omdat ik toch m’n meest recente werk wou meenemen. De kritieken waren afwisselend positief & neutraal, nooit negatief dus dat was al een pak van mijn hart :-) De meeste opmerkingen hadden vooral te maken met het verschil in stijl tussen mijn en Jerrys werk & niet echt technisch, behalve dan bij de foto’s uit de shoot (mijn zwakste kant). Geen grote verrassing dus.
Toen kwamen m’n 5 beste aan de beurt & ik hield m’n hart al vast … Ik had niet echt lang gezocht & gewoon hier & daar een foto genomen uit recente reportages, enkele detail foto’s, een paar mooie momenten, geen enkele uit m’n shoots zelf omdat de opdracht was 5 foto’s te selecteren uit het onderdeel waar wij zelf van vonden dat we het beste in waren.

*begin stoefen over mezelf*
Groot was mijn verbazing toen ik na elke foto “ooooh’s” en “aaaaah’s” hoorde opstijgen uit de mond van de 19 andere collega fotografen & er niks dan lovende woorden uit de mond van Jerry kwamen.
Ik voelde me even de koning te rijk :-) :-) Heel even maar, want ik besef maar al te goed dat er nog heel wat werk aan de winkel is.
*einde stoefen over mezelf* ;-)
Morgen om 9u beginnen we opnieuw. ’s Morgends bekijken we in detail zijn manier van werken & dan in de namiddag trekken we Parijs in met 2 koppels die we elk om beurt 15 minuten moeten fotograferen. Verder gaat Jerry natuurlijk heel wat fotograferen en ons stap voor stap uitleggen wat er door zijn hyperactieve hoofd gaat & waarom.

Hij heeft een on-ge-looflijk oog voor detail & weet als geen ander hoe een vrouw er knap(per) te laten uitzien & een man op-en-top mannelijk en dit zonder dat z’n foto’s aan emotie inboeten.

De verwachtingen zijn onder alle deelnemers ongelooflijk hoog gespannen en ik ben zeker dat we allemaal keihard uitkijken naar de komende 4 dagen !

Bedankt aan de mensen die me gemailed hebben of gesmst hebben om me succes te wensen in de komende dagen. Jullie krijgen zeker en vast een uitgebreid privé verslag als ik terug ben.
Misschien deel ik zelfs wel enkele tips ;-)
Ik ga nog even m’n notities van deze namiddag overlopen (jaaaaa, ik die normaal nooit iets opschrijf heb vandaag notities genomen, fantastisch hé :-) ) en dan onder de wol kruipen zodat ik morgen fris & monter een nieuwe lesdag kan aanvatten. Hopelijk slaag ik erin de ongelooflijke hoeveelheden info die ik hier al gekregen heb & zeker nog zal krijgen allemaal te onthouden & verwerken …

Foto’s zijn er nog niet, maar hopelijk kan ik jullie morgen enkele foto’s presenteren van de shoots (als het niet te laat wordt, want er zou ook nog een laat-avond / nachtshoot op het programma staan)

Bonne nuit et à demain !

RSS 2.0 | Trackback | Comment

2 Responses to “Parijs met Jerry Ghionis - dag 1 zit erop”


  1. amaaai, klinkt ongelooflijk interessant om mee te maken en ik kijk al uit naar je volgende posts :) Ben wel eens benieuwd naar de 10 selecties van je beste werk :) veel plezier nog ginder ver!!!!

    groetjesss,
    Lies


  2. ik ben nu dus officieel jaloers :)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>