Parijs met Jerry Ghionis - dag 4

20 na 2 … Blijkbaar breek ik elke avond een record wat het updaten van mijn blog betreft ;-)
De workshop duurde tot 11u vanavond, nadien zijn de meesten van ons de bar van het hotel onveilig gaan maken (lees : super gezellige babbel tussen pot & pint).
Rond 1u trokken de meesten bed-waarts waarna Mario, Michael, Quin & ik nog ff op verkenning gegaan zijn door de straten van Parijs, gezellig keuvelend & genietend van de sfeer.

We hebben de voorbije 4 dagen zo enorm enorm enorm veel geleerd dat het allemaal nog een beetje moet bezinken, maar ik betrap mezelf er reeds op dat een deel van wat ik geleerd heb al een automatisme aan het worden is. Vroeger zag ik goed licht maar het koste me redelijk wat tijd, nu, na wat we deze week geleerd hebben zie ik prachtig licht waar ik het vroeger onmogelijk zou gezien hebben. Ik zie super foto’s waar ik vroeger geen idee zou gehad hebben van wat ik op die locatie zou kunnen doen etc

De workshop heeft m’n (hoge) verwachtingen gehaald & ze meer dan ruimschoots overtroffen. Dit was een once-in-a-lifetime experience.
Ik stond erg aarzelend tegenover de torenhoge prijs voor de deelname, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Deze ervaring was ronduit onbetaalbaar !!!!!!!!!!

Vandaag zaten we van 9u ’s ochtends tot 23u ’s avonds in een zaaltje om wat meer te leren over marketing & de business kant van fotografie. Iets heel anders dan het fotograferen zelf maar zeker even belangrijk.

Morgen hebben we nog een 3-tal uur les over album design waarne we allen gezellig gaan tafelen & afscheid nemen.

Enkelen (Susan uit Hong Kong en Mario & Jaco uit Zuid-Afrika) hebben daarnet reeds afscheid genomen en ik had het toen al moeilijk om een traantje te onderdrukken. Fantastisch hoe close een groep kan worden op 4 dagen. Hier zijn zonder enige twijfel vriendschappen voor het leven gesmeed !
Ik trek allesinds hopelijk nog dit jaar naar Zuid-Afrika om daar te gaan second shooten voor Mario (Mario is één van de beste huwelijksfotografen van Zuid-Afrika, zijn foto’s “blow you away”, echt onvoorstelbaar) en de plannen zijn al gesmeed om samen met Maria, Mario, Michael & Quin naar Londen te trekken voor een fashion shoot met bruidsmodellen.

Dit was waarschijnlijk één van m’n laatste updates vanuit het prachtige Parijs, morgen kort na de middag trek ik terug richting ons vertrouwde belgenlandje om me voor te bereiden op het huwelijk van Sandrine & Stefaan zaterdag. Ik bruis echt van de energie & sta gewoon te popelen om alvast een deel van wat ik deze week opgestoken heb in de praktijk te brengen.

Jerry, I don’t know if you’ll read this, but if you do : like I said earlier tonight, you didn’t want us to thank you, you simply wanted us to kick ass, well, I’ll write it here as a promise to you : I’m gonna kick ass !!!!
Who knows, one of these years I might kick your ass & win the album of the year at WPPI ;-) This week has been amazing and you have my utmost respect. You are possibly the nicest & most talented person I have ever met and I can only hope & try to be one day as good (or even better ;-) ) as you.
Respect for your dedication, commitment & limitless energy you shared with us this week. I’ll be seeing you at DWF in January & you can count on it that I’ll be attending one of your workshops again next year !
Words can simply not express what I feel right now, all I can say is that you left an everlasting impression on me and all of us here attending your workshop.
If you want to be the best, you got to learn from the best !
You rock !!!!!!

Greetz from Pieter “Belgium Boy”

RSS 2.0 | Trackback | Comment

4 Responses to “Parijs met Jerry Ghionis - dag 4”

 1. Kelly

  Hey Pieter,
  ik heb nu pas de tijd gevonden om jouw avontuur in Parijs eens te lezen en jouw foto’s te bekijken. En ik moet zeggen dat je jezelf echt overtroffen hebt. Vooral bij dag 3 zitten er enkele sublieme foto’s en ik prijs mezelf gelukkig met jou als fotograaf. Doe zo verder! :)
  O ja, ge moogt “ass kicken” op mijnen trouw ;)


 2. Amai Pieter, het zag er een sjieke workshop uit!! De moeite waard!
  Prachtige foto’s die je daar gemaakt hebt. Geen ervaring met modellen? Je zou het toch niet zeggen aan de hand van uw foto’s! SUPER FOTO’S :D
  Doe zo voort! :)

 3. Anneleen

  Mooie foto’s! Lijkt me super als je zo tevreden van een workshop kunt terugkeren. Als je wilt, kan ik mijn trouwkleed nog eens aandoen en … :-)
  We blijven je foto’s volgen (zelfs in Canada!), als ik zo’n reportage zie, wil ik meteen opnieuw trouwen!

  Keep up the good work!


 4. Hi Pieter

  Just got back form my holiday in France. I cant begin to tell you how much i enjoyed the workshop and spending time with all of you. Mario and i really appreciated being around you and helping us out with the French language.

  I think all of us shed a tear or two and me many more than met the eye. We really look forward to returning to Europe one day to create some images with you.

  Take care and please keep in touch.

  Michael

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>