Tijd voor iets nieuws :-)

Ik doe al een tijdje geheimzinnig over de “veranderingen” die op til zijn, wel, ééntje zien jullie nu al : een spiksplinternieuwe blog/site. Het heeft me bloed, zweet & tranen gekost maar nu is hij er :-)

Ik vond m’n oude blog wel ok, maar wou jullie foto’s groter & mooier kunnen presenteren, ik wou m’n site eens in een nieuw jasje steken, een beetje Web 2.0 toevoegen, kortom ik wou iets nieuws.

Waarom net vandaag ? Wel, vanaf vandaag mag ik mezelf fulltime fotograaf noemen. Ik combineerde m’n huwelijksfotografie reeds 3 jaar met m’n zelfstandige activiteit als IT consultant & het werd steeds moeilijker en moeilijker om jullie de service te bieden die jullie verwachten & verdienen.
Het is een grote stap, zeker in onze huidige economie, maar ik wil er 200% voor gaan !

Een speciaal woordje van dank voor Jerry Ghionis, die me onlangs in Parijs de spreekwoordelijke “stamp onder mijn gat” gegeven heeft om de sprong te wagen. Jerry, thank you for the boost in self confidence !!! I’ll spend at least 5 minutes every day chasing the impossible :-) and I’ll kick ass doing it !!!

Ik zou het super vinden als jullie wat opbouwende kritiek of gewoon erg lovende, uitbundige commentaren neerpenden in de comment !

Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg, wait and see :-)

17 Responses to “Tijd voor iets nieuws :-)”


 1. Ewel, veel succes, ik hoop dat het lukt :)

  Site ziet er alleszinds al goed uit


 2. Super! Veel succes, alhoewel ik denk dat het wel zal lukken :D

 3. Annelies

  Wauw, super!!! Ziet er leuk uit.
  K ben al super benieuwd…
  Groetjes


 4. ja, ziet er goed uit maar dat zwart vond ik persoonlijk mooier… over smaak valt niet te twisten natuurlijk.
  Met wat meer content zal het er al heel wat anders uit zien!


 5. hey Pieter,

  Dikke proficiat met je overstap naar fulltime fotograaf! Het talent is er zeker, dus dat zal wel lukken.

  Ik vind je nieuwe lay-out ook heel leuk, erg verfrissend. kwestie van toch opbouwende kritiek te geven:

  1. ik vind je separator/list-bullet niet zo geslaagd (die star.gif)
  2. Omdat je binnen WP geen categorie hebt gegeven aan je post, verschijnt er nu onderaan de post “Posted in RSS 2.0 | Trackback | Comment” (waar normaal staat “posted in Algemeen - RSS, ……”). Dit gebeurt zowel op de overzichtspagina als op een single-post pagina. De eenvoudigste oplossing is om in je template een if-je in te bouwen: if(categorie!=”") { “posted in ……….” }.
  3. Je eerste pagina (splash om te kiezen tussen site blog) staat nog online, maar is een beetje overbodig op’t moment. Ik vind het idee niet slecht om alles in elkaar te integreren.

  Nog veel geluk met het importeren van je oude posts!
  Lieven


 6. Proficiat Pieter!


 7. Congratulations & Good luck! :-)
  Erg knappe foto’s heb je trouwens. Ik volgde je vorige blog al een tijdje.


 8. @iedereen : bedankt voor de positieve reacties tot hiertoe !!!

  @Bongo : Kristof, bedankt voor je feedback, de layout was eerst zwart maar wit beviel me, persoonlijk, beter

  @Lieven : bedankt voor je uitgebreide feedback. die star.gif moet ik idd nog eens hermaken zodat het ier iets gelikter uitziet, staat nog op mijn to-do lijstje :-)
  De post heeft wel een categorie, maar die vecht momenteel een beetje met de translation plugin (om de blog in meerdere talen te kunnen gebruiken). Het werkte perfekt maar heb vanochtend nog een last-minute upgrade uitgevoerd naar Wordpress 2.6 en dit is één van de gevolgen. In m’n RSS feed heb ik de categorie zelfs volledig moeten verwijderen omdat de post er anders bij Bloglines (enige waar ik getest heb) niet doorkwam :-(
  De splashpage staat online omdat ik m’n blog/site niet wou draaien op de url zelf. Er linken heel wat blogs & sites naar mijn blog & ik wil die links intact houden. Ze zal nog aangepast worden maar hoogstwaarschijnlijk in één of andere versie wel aanwezig blijven.

  De oude posts gaan niet geïmporteerd worden om esthetische redenen. De foto’s & slideshows presenteren niet zo mooi op deze blog. De oude blog blijft online staan op http://www.fotografie-vanimpe.be/oldblog zodat nieuwe bezoekers nog steeds m’n portfolio kunnen bekijken, totdat er hier wat meer materiaal terug te vinden is.
  Erg jammer maar bon … de kost van de vooruitgang hé ;-)


 9. @Sofie : nu kan ik tenminste onze award winning foto’s van volgende week maandag deftig presenteren ;-)

  @Dikkie : bedankt voor het compliment & de gelukwensen ! Leuk te lezen dat je m’n blog volgt ! Ik heb jouw blog alvast toegevoegd aan m’n RSS reader :-)

 10. Anneleen

  Cool!

  Ik moet ook wel wat wennen aan het witte, het lijkt op het eerste zicht minder structuur te bieden aan de site.
  En ik zou de navigatiebalk bovenaan wat smaller maken en de foto’s wat langer, die mogen gerust wat meer in het oog springen :-).

  Proficiat met je “nieuwe” job he! Op naar een prachtige toekomst!


 11. De vorm is prima voor mij, laat die inhoud (waar ‘t ‘m écht om te doen is, hé) nu maar vlug komen!!!

  And good luck on the full-time/frame job ;-)


 12. Het ziet er alvast heel gelikt uit!
  Alvast héél veel succes!


 13. Het zal je zeker lukken.
  Ik dacht even toen ik naar je blog surfte “wow, wat is er gebeurd…”
  en dan was ik gerust dat het gewoon een verandering was. :)
  Je weet, ik heb alle vertrouwen in je talent dus geen zorgen maken en er volle bak voor gaan. You have my support ;)


 14. hmmm, en eigenlijk dacht ik dat je ging aankondigen dat je ging trouwen ;)
  lol :)

 15. nele

  hallo,

  eerste en vooral proficiat!!
  het ziet er goed uit!
  wat ik nu niet meer kan bekijken zijn de overzichten van de huwelijken(foto’s) op je oude blog.
  Is dit nog even wachten of?

  groetjes


 16. Pieter, WOW!

  Als er één huwelijksfotograaf zijn succes dubbel en dik waard is, ben jij het.
  En nu, go kick ass!!!! ;-)

 17. cindy en simon

  hey pieter

  amai, super, dikke proficiat met je professionele beslissing en natuurlijk ook met de zeer mooie site

  greetz

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>